Saturday, April 3, 2010

BAGAIMANA CARA RAKAM VIDEO YANG BETUL?

Sebelum apa-apa.. ANDA lihatlah pendokumentasian VIDEO seperti yang HAMSUN link kan dibawah ini…

http://www.youtube.com/watch?v=YuYh6XXSnSE

Camana? Okey tak… Adakah ANDA terpaksa menonton video tersebut secara merebahkan kepala? Nampak macam orang tak cukup 2 sen. He he he.. Atau kalau boleh sila TONGGENGKAN atau PUTARKAN srin monitor computer ANDA agar dapat menonton video tersebut dengan baik…


Cuba lihat kat bawah ini… Hah ni baru VIDEO yang betull


http://www.youtube.com/watch?v=EtDGR9gM_zk


HAMSUN terpanggil untuk menulis acbagungaku ini untuk menjadi panduan bagi sesiapa yang suka nak TANGKAP VIDEO menggunakan TELEFON BIMBIT, KAMERA DIGITAL atau apa-apa pun perkakasan yang boleh digunakan untuk mengambil video. MUNGKIN dalam HANDPHONE atau DIGITAL CAMERA tersebut bolehlah DIPUSINGKAN mengikut kesesuaian apabial hendak MENONTON semula VIDEO yang telah diambil… HIK HIK HIK palui juga aku fikirkan.. TAPI bila dia UPLOAD dalam YOUTUBE, haaa macammana lagi nak TONTON melainkan terpaksa PUSINGKAN monitor tu macam kita TERLENTANGKAN telefon kita..he he.KALAU MONITOR tu sebesar jendela rumah anda… ha Fikir-Fikirkanlah (Kata Si Nabil)


Teknik mengambil Video yang betul:

BERDASARKAN POSISI YANG DITUNJUKKAN DALAM SCREN MONITOR ALAT ANDA KETIKA ANDA SEDANG MENANGKAP VIDEO. ANDA BOLEH LIHAT HURUP SEPERTI “Rec” KETIKA PROSES RECORDING. MAKA ITU HAMSUN NASIHATKAN SUPAYA JANGAN TONGGENGKAN PERKATAAN ITU KEBAWAH KERANA KESANNYA…. PARAH.. ANDA AKAN DILABEL… KURANG PANDAI..HIK HIK MALU..


Ada yang fikir, kalau dah siap rakam nanti… bolehlah kasi ROTATE.. APA lu fikir, itu macam ROTATE-ROTATE gambar biasa kah???? KANG KANG KANG.. Salah tu Beb.. JARANG-JARANG lah ada SOFTWARE yang nak ROTATE VIDEO.. ADA Ker??

| More

Related Posts by CategoriesWidget by Hoctro | Jack Book

No comments:

Post a Comment